DS Laboratories Bulgaria

3 неща, които можете да направите, за да имате по-хубава коса за 30 дни

Бързите решения за вашата коса понякога са трудна задача. В края на краищата растежът на косата обикновено е доста бавен в сравнение, да речем, с обмяната на клетките на кожата. Следователно, ако искате да видите незабавни резултати, може да останете разочаровани. Но има някои неща, които можете да направите, за да получите по-добро усещане и по-добре изглеждаща коса след месец грижа. Ето първите 3 неща, които можете да направите, за да имате по-добра коса за тридесет дни.

#1 Започнете със свежо подстригване

Една прическа не е задължително да ви даде по-здрава коса за една нощ, но със сигурност ще помогне за премахване на силно увредените краища. А започването със свежи краища е един от най-бързите и лесни начини да видите промяна в здравето на косата си. Отрязването на увредените краища може да придаде на косата ви повече блясък и обем и може да направи продуктите, които използвате, по-ефективни.

Можете да изберете краищата ви да бъдат подрязани или можете да поговорите с вашия стилист за намиране на прическа, която наистина работи за вашата текстура и тип коса. Едно от основните предимства на правилната прическа е, че може да ви даде повече гъвкавост да изсушавате косата си на въздух, вместо постоянно да я сушите със сешоар, което може да причини увреждане. Също така може да намали нуждата ви да използвате горещи инструменти за оформяне и потенциално дори по-малко продукти, които могат да останат върху скалпа ви и да създадат нездравословна среда за кожата.

И докато говорим за фризьора ви, помислете дали да не обсъдите с него опростяването на цвета на косата (ако боядисвате косата си). Всички сме го чували отново и отново, но боядисването на косата е едно от най-суровите неща, които можете да направите за нея, така че помислете за начини да подобрите естествения си цвят с по-малко изкуствени оцветители.

#2 Вземете правилните инструменти за грижа за косата си

Всичко, което използвате върху косата си – от кърпата и четката до шампоаните и стилизиращите продукти, може да направи голяма разлика в здравето на косата ви. Например, грешната четка (и по този въпрос неправилното четкане) може да опъне краищата ви и да причини повече начупвания. По същия начин използването на продукти за коса, които са твърде тежки или стари, може да направи косата ви да изглежда по-малко здрава. Започнете, като почистите тоалетните си принадлежности, защото продуктите с изтекъл срок на годност или тези, които са стари и изсъхнали, губят ефикасността си и всъщност могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

След това направете инвентаризация на това, от което наистина се нуждаете. Всеки има нужда от добра комбинация от шампоан и балсам, така че това е чудесно място да започнете. Потърсете система, която отговаря на нуждите на вашата коса. Например, ако се борите с повредени краища от боядисване и сурови практики за стилизиране, използвайте продуктова система, която е насочена към тези нужди, каквито са продуктите на DS Laboratories.

#3 Овлажнявайте, овлажнявайте, овлажнявайте

След като сте поставили добра основа след свежо подстригване и избор на правилните продукти за грижа за косата, ще искате да се съсредоточите върху една ключова тема: получаване на много влага върху вашите кичури. Един от най-големите проблеми, с които се сблъскват хората, е сухата коса, особено през суровите зимни месеци. Гаранцията, че косата ви е добре хидратирана от добри съставки, е от решаващо значение за поддържането на косата и скалпа ви здрави през цялата година.

Някои хора, които имат естествено суха коса, добавят малко естествено масло към косата си. Ако направите това, съсредоточете се върху това да го поставите предимно в краищата и да работите нагоре към средата. След това можете да добавите много малко количество към върха на главата си, но ако имате мазен скалп, може да пропуснете тази стъпка напълно. Докато естествените масла са полезни за косата, твърде много масло може да попречи на здравия растеж на косата и обмяната на клетките на кожата на скалпа.

Какво друго?

Можете (и вероятно трябва) да предприемете няколко други стъпки, за да получите по-здрава коса, като хранене с богата на хранителни вещества диета, намаляване на стреса и гарантиране, че нямате основни заболявания на скалпа, които пречат на косата ви да бъде най-здравата. Колкото по-рано направите необходимите промени в начина си на живот, толкова по-бързо ще видите по-дългосрочни резултати.

Ако не сте сигурни откъде да започнете с подобряването на косата си, винаги можете се срещнете с добър стилист, за да анализирате косата си. Като алтернатива можете да направите тестът на DS Laboratories, за да разберете кои продукти ще ви помогнат да постигнете по-добра коса за кратко време.