DS Laboratories Bulgaria

3 съставки, за които никога не сте подозирали, че имате нужда от тях в рутинната си грижа за косата

1. Кофеин
Кофеинът е естествено срещаната съставка в кафето, чая и други растения. Но знаете ли също, че кофеинът помага за стимулиране на скалпа, насърчава притока на кръв и насърчава здравия растеж на косата? Поради своите антиоксидантни свойства, проучванията показват, че кофеинът може да помогне за растежа на косата и да спре косопада. Освен това, лабораторен експеримент от 2007 г. показа, че кофеинът от кафето предотвратява неблагоприятния ефект на DHT (дихидротестостерона) върху мъжките космени фоликули. Кофеинът също спомага за производството на по-дълги, по-здрави фоликули, защото предизвика удължаване на косъма. Освен това удължава анагена, етапът, отговорен за растежа на косата.
2. Женшен
В продължение на хиляди години традиционната корейска медицина е използвала растението женшен. Въпреки че най-често се използва за подсилване на имунната система, той е известен и със своите антиоксидантни качества и склонност да намалява стреса на кръвоносната система. Женшенът помага за укрепване на космените фоликули и корените чрез увеличаване на дермалните клетки на скалпа. Това не само насърчава растежа на нови кичури, но също така спира косопада и накъсването. Освен това има антибактериална съставка, която може да премахне пърхота от скалпа и да спре повторното му появяване.
3. Таурин
Тауринът е важна аминокиселина, която поддържа здравата клетъчна функция и ви кара да се чувствате по-малко уморени. Това е химикал, който се намира естествено в тялото, особено в мускулите и мозъка. Тауринът обаче е полезен и за косата. Андрогенната алопеция, която представлява 95% от всички случаи на косопад, се дължи на комбинация от наследственост, мъжкия хормон DHT и стрес. Основната причина за андрогенна алопеция е идентифицирана като TGF-B1, протеинова секреция, която има няколко клетъчни функции. Тауринът помага за предпазване на космените фоликули от неговите ефекти, като ги свива и насърчава фиброзата. Освен това, друго проучване през 2013 г., проведено в университета в Сеул в Южна Корея, показа, че тауринът не само предотвратява загубата на коса, причинена от TGF-B1, но също така намалява ефектите от стреса. Също така съдържа съставки против стареене за подмладяване и устойчивост, създавайки по-дебела, плътна и по-здраво изглеждаща коса, като същевременно защитава скалпа.

Всички тези ключови съставки се съдържат в шампоан REVITA, който е създаден специално за предотвратяване на косопада и стимулирането на растежа на косата.