DS Laboratories Bulgaria

Ефективността на Наноксидил

Лосионът с Наноксидил 5%  Spectral.DNC-N се е доказал като ефективен лосион за растеж на косата. Ефектът е доказан в няколко клинични проучвания и популярността на DNC-N не спира да расте. Днес ще обърнем по-подробно внимание на ефектите на основната му съставка – Наноксидил.

Какво е Миноксидил  и защо само частично изпълни обещанието си?

Миноксидилът е разработен като лекарство за понижаване на кръвното налягане и е доказано, че има полезен страничен ефект: стимулира растежа на косата. През 1988 г. лосионът за растеж на косата Rogaine излиза на пазара с активна съставка Minoxidil. Rogaine стана първият официално одобрен от FDA и доказан продукт за растеж на косата на пазара.

Миноксидилът може да се разтвори добре само в голямо количество алкохол и полипропиленгликол, така че в лосиона Миноксидил има много алкохол. Тези количества разтворители са вредни за скалпа и това често води до дразнене. В допълнение, Миноксидил има и други странични ефекти като сърдечни проблеми, главоболие, лошо зрение, задържане на течности и акне. Тази лоша комбинация от странични ефекти и вредни разтворители кара много лекари да избягват да предписват миноксидил, а да избират алтернативи.

Какво е Наноксидил?

Наноксидилът е молекула, специално разработена за повишаване на ефективността срещу косопад и за минимизиране на появата на странични ефекти, в сравнение с добре познатия миноксидил. Наноксидилът се предлага в лосиона Spectral.DNC-N, а вече и в спреят за жени Spectral.CSF от DS Laboratories. Tази формула съдържа разнообразие от съставки, които подобряват растежа на косата и насърчават здравето на скалпа. Употребата на Наноксидил има много по-малко странични ефекти. За хора, които изпитват странични ефекти от миноксидил, преминаването към наноксидил е много добър вариант. Spectral.DNC-N и Spectral.CSF с 5% наноксодил са добра алтернатива на лосиони с 2% или 5% миноксидил.

Лосионите на DS Laboratories противодействат на всички досадни недостатъци на миноксидилa:

  1. Шансът от странични ефекти е много по-малък
  2. Лосионът не е мазен и попива бързо в скалпа
  3. Съдържа незначително количество разтворители

 

 

Клинично доказано

В проучване, проведено сред повече от 250 души за 1 година, е доказана ефикасността на Spectral.DNC-N:

  • 93% са регистрирали резултати
  • 83% са забелязали нов растеж на косата (измерен от количеството на cm2)
  • 80% са отбелязали значително подобрение (според медицинската оценка)

Какво може да очаквате, използвайки Spectral.DNC-N?

Много потребители посочват, че употребата на Spectral.DNC-N има положителен ефект. Започва със значителното намаляване на загубата на коса, което продължава през месеците на употреба, докато се стига до появата на растеж на нови косми. Тук честотата и продължителността на употреба са много важни. Препоръчително е да използвате спреят сутрин и вечер. Максимални резултати се постигат след 3-месечна употреба.