DS Laboratories Bulgaria

Фактори при избора на продукт против косопад

Категория: Иновации

Често срещана погрешна практика, която потребителите прилагат при избора на продукт е да взимат под внимание само описаните съставки на продукта. Въпреки че това е полезно правило, едни от най-важните фактори за действието на продукта са начинът на пренасяне на съставките, процесът на подбор на съставките, както и чистота и качеството на съставките.

Това не важи само за дерматологията и грижата за здравето, но и за всяка друга индустрия. Например, ако сравняваме Ферари с двигател 200 к.с. и Тойота с двигател 200 к.с., кой автомобил ще се представи по-добре? Позовавайки се единствено на характеристиките на продукта, потенциалният купувач е склонен да смята, че те са еднакви. Или да кажем, че човек трябва да избира между две стерео системи, всяка с мощност 200W. Значи ли това, че те ще звучат еднакво?

Характеристиките на един продукт не са единствените важни фактори. При избора на продукт против косопад, освен на съставките, трябва да се обръща внимание и на начина, по който те се пренасят и тяхното качество.

Добрият продукт е взаимосвързан комплекс от ценни съставки в съчетание с прилагане на най-добрия начин за тяхното пренасяне и усвояване.  В съвременния високотехнологичен свят има много различни методи за пренасяне и усояване на ценните вещества, както и различни по качество молекули и формули, с които могат да се постигнат различни резултати при продукти с еднакви съставки.

Продуктите на DS Laboratories се отличават с прилагането на най-модерната технология за транспортиране на веществата в тялото. Веществата и активните съставки се пренасят по такъв начин, че да изпълняват функцията, която предварително е планирана. Органичните микро сфери са създадени така, че да може да се определи тяхната степен на усвояване, което позволява активните съставки да проникнат в кожата на желаната дълбочина.

За разлика от традиционните липозоми, често срещани в козметичните продукти, нанозомите на DS Laboratories с молекулен размер между 50 и 200 nm, по-малки от липозомите, имат много висока стабилност и концентрация при стайна температура и висока плътност на единица обем. Това позволява по-висока концентрация на капсулираните активни съставки и по-добра ефективност, отколкото е постижимо от която и да е друга технология за грижа за кожата.

Ето някои от предимствата на нанозомите, разработени от DS Laboratories, пред традиционните липозоми:
• пълна стабилност при стайна температура, без да е нужно охлаждане
• не се окисляват при температура под 40° С
• могат да се прилагат в широк диапазон на киселинност (4-9 pH)
• съдържат от 1000 до 10 000 повече частици на единица обем

Тази високотехнологична система за пренос на веществата, патентована като Nanosome Delivery System®, в съчетание с натурални съставки с най-високо качество, гарантират забележителни резултати и ефективност.