DS Laboratories Bulgaria

Помощ! Пърхот!

Категория: Грижа за косата
Имате пърхот, когато малки бели люспи падат от скалпа по раменете ви, причиняват дискомфорт, понякога съпътстван и от неприятна миризма. Пърхотът може да имате по много причини – приблеми със здравето, хормонален дисбаланс, стрес и тревожност, чувствителност към продукти за коса, прекомерна консумация на захар или дори честото използване на сешоар.
Често хората смятат, че причината за поява на пърхот е суха кожа, но това не е така – сухата кожа може да доведе до лющене на кожата, но в тези случаи частиците са значително по-малки и трудно забележими.
Повечето хора с пърхот имат мазна кожа, а съвременни изследвания доказва, че малка гъбичка, наречена Malassezia globosa, която има отношение към появата на пърхот, се нуждае от мазнини, за да расте. Наличието на тази гъбичка по скалпа всъщност не е нещо необичайно, тъй като всеки човек я носи. Проблем е прекомерният й растеж, който нарушава нормалният процес на обновяване на клетките.
Съвременната дерматология е намерила решение на този проблем, чрез комбинация от различни активни съставки, които не само контролират, но и могат да предложат трайно решение на проблема. Ние, в DS Laboratories залагаме на комбинацията от цинк пиритион, гликолова и шикиминова киселина, като добавяме към този комплекс екстракт от нар и много други витаминни комплекси и растителни екстракти.
Нашият шампоан DANDRENE е ефикасно средство срещу този проблем, което ще ви спести много неудобства и ще ви осигури здрав скалп. DANDRENE се справя със себореения дерматит чрез контролиране на омазняването, което подхранва гъбичките и омазнява скалпа. Шампоанът съдържа ефективни фунгициди и различни растителни екстракти, както и аминокиселини, които укрепват косата и скалпа.