DS Laboratories Bulgaria

Лотосът – символ на чистотата, духовното просветление и красотата

Категория: Красота
Индийският лотос, това свещено растение обитава езера или блата, като корените му достигат дъното, а цветовете свободно плават на повърхността. Среща се а Азия и Северна Америка. Всяка част на растението – от цветовете до корена, са годни за консумация и имат лечебни свойства. Лотосът има успокояващ ефект върху ума, подобрява способността за концентрация и действа укрепващо при физическа умора.
Считанo за свещено цвете в Китай, Египет, Индия, в източните науки и будизма, лотосът е олицетворение на плодородие, съвършенство и чистота. Символизира хармонията и любовта и е наричано още „Цветето на светлината“.
Източните народи приготвят вкусни национални ястия от корените и семената на лотоса. Цветето има успокояващ ефект при състояния на тревожност, афект или безсъние. Безспорни са лечебните му свойства при много състояния: стимулира кръвообращението, понижава кръвното налягане, подпомага детоксикацията на бъбреците и черния дроб и намалява холестерола. Лотосът прави кожата нежна и гладка и предотвратява появата на бръчки.
Индийският лотос е истинско чудо в борбата с целулита. Богат на антиоксиданти, екстрактът от лотос предотвратява формирането на нови мастни клетки, подпомага регенерирането на кожата и така подобрява еластичността и гладкостта й. В допълнение към антицелулитния си ефект, лотосът има мощен цялостен ефект за отслабване върху бедрата и корема.
Ето защо, това е една от ключовите съставки в нашия антицелулитен гел 𝗢𝗟𝗜𝗚𝗢.𝗗𝗫. Той успешно разтваря целулитните възли и намалява обиколката на засегнатите участъци.
  • Има бърз ефект и не се налага да го комбинирате с болезнени масажи. 𝗢𝗟𝗜𝗚𝗢.𝗗𝗫 спомага за изхвърлянето на водата и токсините, заседнали в лимфните съдове.
  • Задържаната вода се изхвърля през бъбреците и поради това употребата на продукта може да доведе до по-често уриниране.
  • Освен естетичната полза от намаляването на появата на целулит, 𝗢𝗟𝗜𝗚𝗢.𝗗𝗫 има почистващ и детоксикиращ ефект върху кожата, който подобрява цялостното й здраве.