DS Laboratories Bulgaria

Ключова съставка: процианидин Б2

Категория: Красота
Процианидините са пигменти, които придават на цветята и плодовете син, лилав или червен оттенък. Те предпазват кръвообращението от увреждане, особено кръвообращението към сърцето, ръцете, краката и очите. Процианидин Б2 е вещество, което се съдържа в кората на цейлонската канела, къпината, глога, котешкия нокът, в лозата, ябълката и други.
Последните проучвания показват, че тези флаваноиди ефективно възстановяват косата в предната част на главата. Подобряват състоянието и на епителните, и на мезенхимните клетки. Това може да се окаже всичко необходимо, за да бъде преодоляна андрогенната алопеция.
Ние от DS Laboratories използваме ябълковият екстракт в нашите продукти. Този фитохимичен концентрат, намиращ се в кожата на неузрели ябълки, действа като мощен антиоксидант. Той предпазва клетките от свободните радикали. Ефектът на процианидин Б2 с концетрация 1% е изследван чрез двойно сляпо клинично проучване в рамките на 4 месеца. 90 мъже са използвали процианидин и 10 мъже – плацебо. В групата, използваща процианидин, 79% са отбелязали увеличение на диаметъра на косата в сравнение с 30% в контролираната група. Тестовата група също така е показала по-голямо съотношение на космите с диаметър над 40 микрометра и по-голям общ брой косми.
Заключението на учените е, че лечението с процианидин Б2 е обещаващ лек за наследствения косопад при мъжете и освен това няма нежелани странични ефекти.
Продукти на DS Laboratories с процианидин: спрей за третиране на всякакъв вид косопад SPECTRAL.DNC-N