DS Laboratories Bulgaria

Грижи за косата през лятото

Категория: Грижа за косата
Почивка за Вас, почивка и за косата Ви!
Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да поддържате косата си здрава и лъскава, дори и през летните горещини:
  • Намалете до минимум прическите, сешоарите, плитките, опашките и пресите. Лятотo и без това косата ни е подложена на най-различни рискове от увреждане: продължителното излагане на слънце, солената морска вода и хлорът от басейните често причиняват косопад, накъсване, цъфтеж на косъма, изгаряне и прекалено изсушаване.
  • Оставете косата да диша и използвайте качествени продукти, за да я предпазите. През лятото задължително използвайте балсам. Балсамът за косата е като водата за тялото, жизнено необходим ви е за здрава и блестяща коса.
  • Та като споменахме водата… Не забравяйте да приемате повече течности, плодове и зеленчуци – така ще защитите по-добре и косата си.
  • И накрая – мийте косата си по-често с леки шампоани, подходящи за честа употреба. През лятото, поради активната работа на мастните жлези, косата започва да се замърсява по-бързо, което се отразява негативно на нейното състояние. Накрая изплаквайте с хладка, дори студена вода – така ще запазите влагата в косъма и ще задържите подхранващите съставки от продуктите в дълбочина.