DS Laboratories Bulgaria

Аминокиселините за здрава коса

Категория: Грижа за косата
Вече сме споменавали една от най-популярните в козметиката за коса аминокиселина – аргинин, както и нейното действие и приложение. Затова днес ще разгледаме няколко други аминокиселини – орнитин, таурин и цистеин.
Орнитин, таурин и цистеин са градивните елементи на протеина, който води до растеж на косата. Тези аминокиселини се съчетават в определена последователност и образуват кератин – изключително силен протеин, който съставлява 88% от косата.
Тъй като уврежданията на косъма се натрупват с времето, аминокиселините трябва да се обновяват постоянно. Ако луковиците на косъма са лишени от основен приток на кръв, хранителни вещества, минерали или витамини, косата не може да израства нормално. Крайните места, като върха на темето, са местата където най-трудно се поддържа притока на кръв.
Аргининът, заедно с орнитинът, подпомагат синтеза на протеин, тъй като и двете аминокиселини участват в пренасянето и съхранението на азот. Тауринът коригира вредното втвърдяване на съединителната обвивка, a амино киселината L- цистеин ускорява растежа на косата и увеличава диаметъра на косъма, в резултат на което косата става по-гъста. L-цистеинът спомага за растежа на по-дълга коса и осигурява мощна антиоксидантна защита.
Продуктите на DS Laboratories от серията 𝐑𝐄𝐕𝐈𝐓𝐀 съдържат аминокиселините аргинин, орнитин, таурин и цистеин, които осигуряват правилната структурна функция на косъма и допринасят за еластичността на космения фоликул. Шампоан и балсам 𝐑𝐄𝐕𝐈𝐓𝐀 действат ефикасно против косопад и стимулират растежа на косата.