DS Laboratories Bulgaria

Аминексил при косопад

Категория: Грижа за косата
Косопадът често е резултат от остаряването и вроговяването на косъма. Втвърдените тъкани притискат кръвоносните съдове и избутват косъма навън, което води до окапване на косата. При наследствения косопад проблемът започва от предната част на главата и темето и се разпространява. Космите стават все по-тънки, докато накрая престават да се обновяват. Резултатът е преждевременно оплешивяване.
Аминексил е специално разработен, за да попречи на това натрупване и вроговяване на колаген и да омекоти втвърде­ния колаген в корените на косъма. Благодарение на тези свои действия, Аминексилът предотвратява преждевременния косопад, освобождава кръвоснабдяването на скалпа и стимулира подхранването на косъма.
Веднъж достигнал корените, той запазва гъвкавостта и еластичността на тъканите. Това помага да се изгради нова, по-гъста и силна коса.
След Миноксидил, Аминексил е веществото, за което най-категорично е доказано, че води до растеж на коса. Клиничните проучвания показват, че то запазва косата, защитава корените и подсилва тъканите. Това са резултати от клинични проучвания продължили повече от 10 години.
В изследване, в което са участвали 120 мъже, се е забелязало намаляване на косопада след третата седмица прилагане на Аминексил. Косата е станала и по-мека на допир. В проучване съпоставено с плацебо изследване, проведено със 130 мъже, още осем процента от косата се е запазила във фазата на растеж след шест седмици употреба. Тези резултати показват, че Аминексил съхранява жизнените функции на корените, за да могат те да изградят здрава и гъста коса.