DS Laboratories Bulgaria

Ключова съставка: медни пептиди

Категория: Грижа за косата
Освен за спомагане на зарастването на рани, медните пептиди се използват усилено в козметиката, основно в продукти против стареене и за растеж на коса. Те увеличават производството на колаген и по този начин спомагат за поддържането на добрия и стегнат вид на кожата. Тези пептиди възстановяват еластичните влакна и междинното вещество, което поддържа здравината на кожата, правейки я по-гладка и млада. Те имат също така силен противовъзпалителен ефект и подпомагат действието на антиоксидантите.
Във всички наши продукти срещу косопад това е ключова съставка, тъй като медните пептиди възстановяват киселинната защита на кожата, която лесно се нарушава от солена и хлорирана вода. Те са много полезни след къпане в море или басейн.
Действието на медните пептиди върху растежа на коса е открито когато учени от Центъра за лечение на рани на Университета в Сан Франциско използвали медни пептиди върху раните на няколко пациенти. Освен че раните заздравяли с около 30% по-бързо, се забелязало и значително стимулиране на фоликулните клетки. Един трипептид комплекс дори довел до израстване на косми в зоната на раната. Откритието накарало учените да изпробват същия меден трипептид комплекс на пациентка, която от дълги години страда от 90% алопеция (косопад). След 6 месеца приложение тя възстановила почти цялата си коса. Д-р Лорен Пикарт, водещ експерт в технологиите с медни пептиди, сравнил действието на пептидите с инжекция протеин.
На снимките: 32-годишен мъж, използващ спрей против косопад Spectral.DNC-N, шампоан и балсам против косопад и възстановяване на коса REVITA, за период от 180 дни.