DS Laboratories Bulgaria

Какво представлява нанозомната технология?

Категория: Иновации

Изборът, концентрацията и качеството на активните съставки не са единствените фактори за определяне ефективността на един козметичен продукт. Един от най-важните фактори за действието на всеки козметичен продукт е начинът на пренасяне на активните съставки.

В DS Laboratories пренасянето на съставките е достигнало най-високо ниво благодарение на съвременните научни достижения и технологии. Това се дължи на интелигентната нанозом технология, разработена от компанията.

Нанозомите са микрокапсули, които доставят активните съставки в тъканите. Те са около 200 пъти по-малки от човешките клетки и благодарение на това проникват дълбоко в епидермиса на скалпа. Те освобождават активните съставки в продължение на 12 часа, което осигурява максималното им усвояване. За сравнение, при продукти, при които съставките са в свободна форма, след 15-тата минута на усвояване се получава пренасищане на тялото и то спира да абсорбира ценните вещества.

Чрез нанозомите активните съставки се пренасят по такъв начин, че да изпълняват функцията, която предварително е планирана. Това позволява да се определи степента на усвояване, което осигурява проникването на съставките на точно желаната дълбочина. Тъй като тези микро се усвояват лесно от ензимите в кожата, те освобождават активните съставки постепенно и по конкретно зададения начин. Този контрол на освобождаване и усвояване на съствките позволява да се постигне ефективност, която другите продукти нямат.

С какво нанозомите на DS Laboratories се различават от обикновените липозоми, традиционно използвани в козметиката?

След откриването им през 60-те, липозомите са успешно прилагани в различни области – от козметика до лечение на рак. Въпреки това, това забележително откритие има един голям недостатък: липозомите са много нестабилни и лесно се разтварят, така че от тази технология могат да се извлекат ограничени ползи.

За разлика от традиционните липозоми, които са често употребявани в козметични продукти, нанозомите на DS Laboratories имат висока устойчивост и концентрация при стайна температура, както и висока плътност. Това позволява активните съставки да се капсулират с по-голяма концентрация и да имат по-голяма ефективност.

Това са някои от предимствата на нанозомите, разработени от DS Laboratories, пред традиционните липозоми:

  • пълна стабилност при стайна температура без да е нужно охлаждане
  • не се окисляват при температура под 40° С
  • могат да се прилагат в широк диапазон на киселинност (4-9 pH)
  • съдържат от 1000 до 10 000 повече частици на единица обем

Тази високотехнологична система за пренос на веществата в съчетание с натурални съставки с най-високо качество гарантират забележителни резултати и ефективност на продуктите. Благодарение на своята нанозом технология, DS Laboratories се нарежда в челните редици по отношение на иновациите в дерматологията.