DS Laboratories Bulgaria

Глауцин

Категория: Грижа за кожата

Глауцин представлява алкалоид от растението Glaucium flavum (жълт мак). Той стимулира липолизата (разграждането на мастната тъкан) и потиска образуването на нови адипоцити (клетките, изграждащи мастната тъкан) чрез регулиране на притока на калций. Глауцинът  подпомага реконструкцията на поддържащата тъкан на кожата и помага на тялото да изхвърли метаболитните отпадъци от тъканите. Със своите стягащи и оформящи структурата свойства глауцинът е много подходящ за продукти против целулит, стягащи и оформящи продукти.

Различни изследвания показват ефективността на глауцин. В направено ин витро изследване се забелязва, че молекулата забавя съзряването на адипоцитите (клетките, изграждащи мастната тъкан) от 62% до 93% и намалява задържането на липиди от 36% до 86%, в зависимост от дозата.

Ефективността на глауцин спрямо намаляването на съществуващите мазнини е наблюдавана с микроскоп като размерът на липидните мехурчета е намалял видимо. Това, което се случва е, че мастната тъкан се замества от тъкан, притежаваща фибробластни характеристики.

При други тестове, при които  25 жени нанасяли емулсия с глауцин два пъти дневно в рамките на 56 дни се е изследвал ефектът на глауцин върху т.нар. двойна брадичка. Резултатите показали, че при 88% от жените дебелината на мастната тъкан в зоната на двойната брадичка намаляла измеримо, а размерът на двойната брадичка намалял с от един до два милиметра.

Т.е. продуките с глауцин са подходящи за изглаждане и стягане на кожата и оформяне на контурите на лицето и шията.