DS Laboratories Bulgaria

Защо е хубаво да използваме пречистващи шампоан и балсам?

Категория: Грижа за косата

Независимо от своето качество, всеки стандартен шампоан води до натрупване на химични вещества върху косата.  Това правят и останалите продукти за коса, които всички използваме, особено стилизиращите продукти. Калций, мед и много други йони, които се съдържат във водата също се наслагват върху косата и я правят да изглежда слаба и без блясък.

Затова е хубаво да се използват пречистващи шампоани и балсами, които отстраняват тези натрупвания, детоксикират и омекотяват косата. Този изключителен почистващ ефект се постига без да се уврежда косата или скалпа и като се запазва тяхната естествена хидратация.

Важно е да се използват пречистващи продукти ако косата е увредена и изтощена. Увредената коса поддържа по-висок отрицателен заряд и привлича още повече химични вещества, които се натрупват ежедневно върху нея.

Пречистващите шампоани и балсами са особено подходящи за хора, които спортуват в басейн, тъй като водата от басейните наслагва много химични вещества върху косата.

Освен за премахването на вече натрупаните химикали от продуктите за коса, които използваме всеки ден, пречистващите шампоани и балсами помагат и за предотвратяване на натрупванията .

Те могат да се използвани както като продукти за всекидневна употреба, така и от време на време. Редовната употреба на пречистващи шампоан и балсам осигурява оптимална ефективност на другите продукти за коса и така ще се радвате на гладка и по-управляема коса, изпълнена с естествен и здравословен блясък.